Birsalmával töltött dagadó

Birsalmával töltött dagadó
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1-1,5 kg kevésbé zsíros dagadó
  • 1 kg burgonya
  • 15-20 dkg szeletelt bacon
  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb birsalma
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1-2 egész fahéj
  • bors
  • gyömbérpor
  • olaj
  • vaj
  • pikáns lekvár
  • 1-1,5 kg kevésbé zsíros dagadó
  • 1 kg burgonya
  • 15-20 dkg szeletelt bacon
  • 1 db nagyobb vagy 2 db kisebb birsalma
  • 2-3 db paradicsom
  • 1 db kaliforniai paprika
  • 2 dl száraz fehérbor
  • 1-2 egész fahéj
  • bors
  • gyömbérpor
  • olaj
  • vaj
  • pikáns lekvár

Elkészítés:

A dagadót éles késsel felszúrom és jól felnyítom, a birsalmát félbevágom, pikáns lekvárt, valamint a fahéjdarabot teszek, majd a dagadóba nyomom. A dagadó száját hústűvel összefogom. A húst kívülről megsozom, borsozom, és a gyömbérporral bekenem.

A hőálló edénybe olajat és vajat teszek, erre rakom a hámozott és félbevágott burgonyát, a negyedelt paradicsomot, a csíkokra vágott paprikát, ráhelyezem a dagadót, amit a szalonnaszeletekkel borítok. Felöntöm a borral, fóliával jól letakarom.

Előmelegített sütőbe 1,5-2 órán keresztül sütöm.