Birsalmasajtos papucs

Birsalmasajtos papucs
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 kg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 40 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 3 tojássárgája
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál só
  • 1,5 kg birsalmasajt (ez lehet kevesebb is)
  • a lekenésre:
  • 1 tojás
  • 1 kg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1 csomag szárított élesztő
  • 40 dkg margarin
  • 15 dkg zsír
  • 3 db tojássárgája
  • 3-4 evőkanál tejföl
  • 2 evőkanál
  • 1,5 kg birsalmasajt (ez lehet kevesebb is)
  • 1 db tojás

Elkészítés:

A lisztet összekeverjük a sóval, sütőporral, élesztővel, elmorzsoljuk a margarinnal és a zsírral, majd hozzáadjuk a tojássárgáját. A tejfölt fokozatosan adjuk hozzá. Jól összegyúrjuk, ügyelve arra, hogy ne legyen nagyon kemény tészta. Vékonyabbra kinyújtjuk (nem kell pihentetni), majd kockára vágjuk a legjobb pizzavágóval (vagy éles késsel). (A nagysága attól függ, ki mekkora papucsot szeretne sütni, ez most nálam 4,5-4,5 cm volt).

Minden kockába birsalmasajtot teszünk, a két sarkát összenyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük és lekenjük tojással. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. (Nem muszáj ilyen sok birsalma sajtot bele tenni, mivel sajátom volt, nem sajnáltam.)

Ebből a tésztából sajtos rudat, szilvalekváros papucsot is lehet készíteni. Jól zárható dobozban sokáig eláll!

Megjegyzés:

A receptet Kiss Imréné Magdi küldte be. Köszönjük!