Birsalmás sajttorta

Birsalmás sajttorta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 500 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag fehér csokis pudingpor
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg friss birsalma kockára vágva
  • 20 dkg győri édes keksz
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 500 dkg mascarpone sajtkrém
  • 2 dl tejföl
  • 1 csomag fehér csokis pudingpor
  • 3 egész tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 3 evőkanál porcukor
  • 20 dkg friss birsalma
  • 20 dkg győri édes keksz
  • 1 evőkanál méz
  • 10 dkg olvasztott vaj
  • 1 teáskanál őrölt fahéj

Elkészítés:

A kekszet aprítógépben felaprítjuk, majd egy tálba öntjük, belecsurgatjuk a mézet és az olvasztott vajat, majd összekeverjük.
Egy 24 centiméteres tortaforma aljába sütőpapírt teszünk, belerakjuk a kekszmorzsát, jól belenyomkodjuk a tort formába egy kanál segítségével (a kanál hátával lapogatjuk a morzsát).
A sajtkrémet habosra keverjük, hozzáadjuk a tojásokat, a cukrot, a tejfölt, a pudingport, a vaníliás cukrot, és habverővel alaposan összekeverjük. A kész sajt krémet a keksz alapra öntjük, a tetejét megszórjuk a kockára vágott birsalmával és őrölt fahéjjal. 180 fokra előmelegített sütőbe toljuk 45-50 percre.

Ha megsült, rácson hagyjuk kihűlni. Ezután a tetejét megszórjuk porcukorral és tejszínhabot kínálunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!