Birsalmás párolt káposzta

Birsalmás párolt káposzta
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 1 közepes fej káposzta
  • 2 db birsalma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 2 db babérlevél
  • 1-2 teáskanál köménymag
  • 1-1,5 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj
  • 1 közepes fej káposzta
  • 2 db birsalma
  • 1 db vöröshagyma
  • 3-4 evőkanál méz
  • 2 db babérlevél
  • 1-2 teáskanál köménymag
  • 1-1,5 dl fehérbor
  • 2 ek olívaolaj

Elkészítés:

Páratlanul finom köret sültek mellé, de ízlés szerint akár rétesbe is tölthetjük, vagy egy ropogós tésztájú samosa tölteléke is lehet.

A káposztát vékonyra vágjuk, majd megszórjuk sóval és alaposan összekeverjük, és kicsit állni hagyjuk, hogy levet engedjen.

A vöröshagymát apróra vágjuk, a birsalmát meghámozzuk, majd egy nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük.

Egy edényben olajat hevítünk, majd beletesszük a hagymát és párolni kezdjük. Pár perc után hozzácsorgatjuk a mézet, és aranybarnára karamellizáljuk. Ezután a káposztát kinyomkodjuk, majd a megkaramellizált mézes-hagymához adjuk. Alaposan összekeverjük, hozzáadjuk a birsalmát is. Ízlés szerint megszórjuk köménymaggal, cukorral, és beletesszük a babérlevelet is. Ezután felöntjük a borral, jól összekeverjük, majd lefedve, alacsony hőmérsékleten puhára pároljuk. (Párolás közben többször megkeverjük, ha szükséges, még utána ízesítjük.)

Megjegyzés:

A receptet Kard Éva küldte el. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti