Birsalmás-füstölt húsos rakott káposzta

Birsalmás-füstölt húsos rakott káposzta

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg savanyú káposzta
  • 80 dkg húsos füstölt oldalas
  • 2 db birsalma
  • 1 db piros húsú paprika
  • 1,5 dl zöldségleves
  • 1 csokor petrezselyem
  • 3 ek. étolaj
  • 2 db babérlevél
  • őrölt bors

Elkészítés:

A kimosott káposzta felét kikent tepsibe terítem és erre kerül a hámozott, magházától megszabdított, cikkezett birsalma, darabolt oldalas, babérlevelek.

A maradék káposztával befede, amire vékonyra szelt paprikát, finomra vágott petrezselymet teszek és borsozom.

A zöldséglevessel felöntöm, majd fólia alatt sütöm 1,5 órát, 200 fokon, végül fólia nélkül pirítom.

Neked ajánljuk