Birsalmás csokitorta

Birsalmás csokitorta

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

A tortalaphoz:

  • 5 tojás
  • 6 evőkanál cukor
  • 2 evőkanál kakakó
  • 10 dkg vaj
  • 1 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál liszt

A kenéshez:

  • 1 kis üveg birsalmalekvár

A krémhez:

  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 4 dl tej
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg csokoládé

A díszítéshez:

  • 10 dkg mogyoró

A tepsi kikenéséhez:

  • vaj
  • liszt

Elkészítés:

A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

A tojásfehérjékből 3 evőkanál cukorral kemény habot verünk. A tojássárgájákat a maradék cukorral, a kakaóval, az olvasztott vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk a sütőporos lisztet, végül a tojásfehérje habot is.

A tésztát vajjal kikent, liszttel meghintett tepsiben megsütjük (tűpróba), és ha kihűlt, kettévágjuk, és mind a két lapot lekvárral megkenjük.

A krémhez a pudingot megfőzzük, majd kihűtjük. A vajat a porcukorral és az olvasztott csokival habosra keverjük.

A krémmel a tortát megtöltjük, majd kívülről is bevonjuk vele. Pirított, durvára tört mogyoróval megszórjuk.

Neked ajánljuk