Hozzávalók:
  • 3 kg birsalma
  • 3 citrom
  • 1,5 kg cukor
  • 3 kg birsalma
  • 3 citrom
  • 1,5 kg cukor

Birsalmalekvár

Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát

Elkészítés:

Megmosom, majd feldarabolom a gyümölcsöt. Öntök rá vizet(kb. 2 csészényit), mert tömör. Puhára párolom, közben kavargatom, mert hamar odaég. Lehűtöm, majd összeturmixolom. A cukrot 1 csésze vízzel szirup állagúra főzöm, hozzáadom a gyümölcsöt, a citromok levét és a reszelt héjat. Forrástól számított 10 percig főzöm. Forrón üvegekbe merem és elteszem hűlni.

Tipp: Sütibe, vajas kenyérre kenve, szósznak kitűnő alapanyag.