Birsalmakrémleves pirított dióval

Birsalmakrémleves pirított dióval
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 3 közepes birsalma
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • fél citrom lereszelt héja
  • édesítő
  • csipet só
  • 3 közepes birsalma
  • 2 dl laktózmentes tejszín
  • 1/2 csomag vaníliás pudingpor
  • 1 mokkáskanál fahéj
  • 3-4 szem szegfűszeg
  • fél db citrom lereszelt héja
  • édesítő
  • csipet

Elkészítés:

A birsalmát kockára vágjuk (nem kell megpucolni), 4 dl vízben feltesszük főni a fűszerekkel és az édesítővel, sóval együtt.

Közben a tejszínt elkeverjük a pudingporral, és óvatosan beleöntjük a fazékba, ha a birsalma már megpuhult. Kavargatjuk, és amikor újra felfőtt, levesszük a tűzről, és összeturmixoljuk.

Tálaláskor pirított dióval díszítjük.

Megjegyzés:

A receptet Fajcsákné Judit küldte be. Köszönjük!