Birkapörkölt

Birkapörkölt

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók 6 személyre:

  • 2 kg csontos birka apróhús
  • 25 dkg füstölt szalonna
  • 30 dkg hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • 2 zöldpaprika (egyik csípős)
  • 2 paradicsom
  • 1,5 teáskanál őrölt kömény
  • 1 teáskanál őrölt bors
  • 1 evőkanál őrölt pirospaprika
  • 2 dl száraz vörösbor

Elkészítés:

Elkészítés:

A szalonnát vágjuk fel, majd süssük ki zsírjára! Ebben dinszteljük meg a felszeletelt hagymát! Adjunk hozzá pirospapriká és köményt! Keverjük össze, majd adjuk hozzá a darabolt paprikát és paradicsomot és a zúzott fokhagymát! Pirítsuk együtt a hozzávalókat, majd rakjuk rá a húst! Ízés szerint sózzuk, borozzuk! Magas hőfokon a hús kifehéredéséig keverjük. Ha zsírjára sül, kevés vizet aláöntünk, néha megkevergetve, fedő alatt lassan főzzük. A vizet apránként adjuk hozzá.

Amikor a hús puha, megöntözzük a borral, és pár perc alatt készre főzzük.

Neked ajánljuk