Birkapörkölt nokedlivel

Birkapörkölt nokedlivel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 8 személyre:
  • 1 db paradicsom
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt erős paprika
  • 1 szerecsendió
  • 1,5 kg birkahús
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 dl olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 3+2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 db paprika
  • bors
  • 3 dl fehérbor
  • 0,5 liter víz
  • A nokedlihez:
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor kapor
  • 2 dl víz
  • 5 db tojás
  • 1 csipet só
  • 30 dkg tehéntúró
  • liszt
  • 1 db paradicsom
  • 3 szem szegfűbors
  • 2 db babérlevél
  • 1 csipet majoránna
  • őrölt kömény
  • 1 kávéskanál őrölt erős paprika
  • 1 szerecsendió
  • 1,5 kg birkahús
  • 1 evőkanál zsír
  • 1,5 dl olaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál pirospaprika
  • 1 evőkanál ételízesítő
  • 1 db paprika
  • bors
  • 3 dl fehérbor
  • 0,7 liter víz
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 csokor kapor
  • 5 db tojás
  • 30 dkg tehéntúró
  • liszt

Elkészítés:



Készítsünk pörköltet a hozzávalókból!
Rakjuk bele a fűszereket, reszeljük bele a szerecsendió felét, majd a másik felét akkor, ha már majdnem kész a pörkölt!
Reszeljük bele a 2 gerezd fokhagymát!
Vegyük ki a babérlevelet és a szegfűborsot!

Készítsük el a nokedlit! Főzzük ki!
Szedjük ki, tegyünk rá 2 kanál olajat, morzsoljuk rá a túrót, majd keverjük össze!