Birkapörkölt belsőségekkel

Birkapörkölt belsőségekkel
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a pörkölthöz:
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1,5 kg birkahús belsőségekkel (szív, vese, máj)
  • 2 paradicsom
  • 1 csemege fehérpaprika
  • 1 csípős zöldpaprika
  • bors
  • víz
  • őrölt pirospaprika
  • a körethez:
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 2 db babérlevél
  • 4 közepes fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 1,5 kg birkahús belsőségekkel
  • 2 db paradicsom
  • 1 csemege fehérpaprika
  • 1 csípős zöldpaprika
  • bors
  • víz
  • őrölt pirospaprika
  • 2 kg burgonya
  • víz
  • 2 db babérlevél

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk, ezután hozzáadjuk az apróra vágott fehér- és zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit „sütjük”, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.

Ezután hozzáadjuk a húst a belsőségekkel és takarék lángon hagyjuk, hogy a hús levet adjon, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek, mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.

Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt.

A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk. Tálaláskor savanyúsággal kínáljuk.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti