Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát a felolvasztott zsíron megpirítjuk, ezután hozzáadjuk az apróra vágott fehér- és zöldpaprikát és paradicsomot. Összesütjük egy kicsit és hozzáadjuk a pirospaprikát, majd ezzel is kicsit „sütjük”, hogy finom illata legyen a fűszerpaprikának.
Ezután hozzáadjuk a húst a belsőségekkel és takarék lángon hagyjuk, hogy a hús levet adjon, majd ezután fokozatosan adagoljuk hozzá a vizet. Az a lényeg, hogy szép és sűrű szaftja legyen a pörköltnek, mire megfő. Sóval és borssal ízesítjük ízlés szerint.
Ameddig a pörkölt fő, meghámozzuk a burgonyát és enyhén sós, babérleveles vízben megfőzzük azt.
A kész pörköltet a burgonyával tálaljuk. Tálaláskor savanyúsággal kínáljuk.
Megjegyzés:
A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
magyaros
,
klasszikus
,
házias
,
vasárnapi ebéd
,
nyári
,
Őszi
,
téli
,
pénztárcabarát
,
egyszerű
,
több, mint másfél óra
,
főétel
,
Bárány, birka