Betyáros

Betyáros
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • bors
  • 20 dkg vegyes száraztészta (tarhonya, lebbencs, kiskocka, eperlevél, vagy bármilyen otthon található tészta)
  • 10 dkg húsos szalonna
  • 1 db hagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál őrölt pirospaprika
  • 1 db erős zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 db burgonya
  • 10 dkg füstölt kolbász
  • bors
  • 20 dkg vegyes száraztészta

Elkészítés:

A szalonnát apró kockákra vágjuk, zsírjára sütjük, majd megdinszteljük benne a finomra vágott hagymát, majd az apróra vágott fokhagymát.

Rászórjuk az őrölt pirospaprikát, beleöntjük a tésztát, kevés ideig pirítjuk, majd felöntjük vízzel, beletesszük a karikára vágott erős paprikát és paradicsomot, a kockára vágott burgonyát, a kockára vágott füstölt kolbászt, sót, borsot.

Kb. fél órát főzzük, ha szükséges a vizet pótoljuk.
Ha kész, ez a mennyiség kiadós lesz, mert a tészta jól megszívja magát.

Nagyon finom egytálétel, a belevágott erős paprikától kellemesen csípős ételt kapunk.

Savanyúsággal tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Markos Mária küldte be. Köszönjük!