Belsőség leves savanyúan

Belsőség leves savanyúan
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg sertésszív és sertésvese
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 közepes krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • bors
  • zsír
  • 50 dkg sertésszív és sertésvese
  • 2 szál sárgarépa
  • 2 szál fehérrépa
  • 2 közepes krumpli
  • 1 evőkanál liszt
  • pirospaprika
  • 2 babérlevél
  • 1 pohár tejföl
  • bors
  • zsír

Elkészítés:

Apró kockákra vagdalom a vesét és a szívet, majd egy fazék vízbe teszem. Szórok rá babérlevelet és megsózom, majd forralom. Leszedem róla a habot, hozzáadom a karikákra vagdalt répát és zöldséget, majd borsozom a levest. Mikor a belsőség és a zöldség kellően puha, akkor belerakom a kockázott krumplit.

Mikor a krumpli is puha, zsírral, liszttel és pirospaprikával csinálok rántást a levesbe. Összeforralom, majd belecsorgatok egy egész tejfölt.