Elkészítés:
A lisztet finoman összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, utána hozzáadjuk a tejet és a rumot is. Jól összedolgozzuk, szükség szerint adhatunk hozzá kis lisztet is.
A tésztát lemérjük és hat egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen egyenként nagyjából 25×30 centis, 2-3 milliméter vastagságú lapokká nyújtjuk őket. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon föl.
190 C fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt egyesével megsütjük a lapokat. (Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor a lapok nagyon kiszáradnak és törékenyek lesznek!)
A krémhez a pudingot egy liter tejjel megfőzzük, majd langyosra hűtjük.
Ha kihűlt a puding, a vajat kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a pudinggal.
A lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra rétegezzük. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére is jusson krém.
Egy éjszakán át a hűtőbe pihentetjük, másnap tálalás előtt a tetejére fehér csokoládét reszelünk.
Megjegyzés:
A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Vegetáriánus ételek
,
Ünnepi ételek
,
Ünnepi ételek
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
60 perc alatt elkészülő ételek
,
Desszertek
,
Csokis receptek
,
Sütemények