Belga csokis hatlapos

Belga csokis hatlapos
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 100 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 80 g porcukor
  • 200 ml tej
  • 1 evőkanál rum
  • *
  • a krémhez:
  • 4 csomag belga csokoládés pudingpor
  • 1 l tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 250 g vaj
  • *
  • a tetejére:
  • fehér csokoládé
  • 500 g liszt
  • 12 g sütőpor
  • 100 g vaj (szobahőmérsékletű)
  • 80 g porcukor
  • 200 ml tej
  • 1 evőkanál rum
  • *
  • 4 csomag belga csokoládés pudingpor
  • 1 l tej
  • 6 evőkanál kristálycukor
  • 250 g vaj
  • *
  • fehér csokoládé

Elkészítés:

A lisztet finoman összekeverjük a sütőporral és a porcukorral. A vajat elmorzsoljuk a liszttel, utána hozzáadjuk a tejet és a rumot is. Jól összedolgozzuk, szükség szerint adhatunk hozzá kis lisztet is.

A tésztát lemérjük és hat egyenlő részre osztjuk. Lisztezett felületen egyenként nagyjából 25×30 centis, 2-3 milliméter vastagságú lapokká nyújtjuk őket. Villával megszurkáljuk, hogy sütés közben ne hólyagosodjon föl.

190 C fokra előmelegített sütőben 6 perc alatt egyesével megsütjük a lapokat. (Vigyázzunk, ne süssük túl, mert akkor a lapok nagyon kiszáradnak és törékenyek lesznek!)

A krémhez a pudingot egy liter tejjel megfőzzük, majd langyosra hűtjük.

Ha kihűlt a puding, a vajat kikeverjük a porcukorral, majd összekeverjük a pudinggal.

A lapokat megkenjük a krémmel, és egymásra rétegezzük. Ügyeljünk arra, hogy a tetejére is jusson krém.

Egy éjszakán át a hűtőbe pihentetjük, másnap tálalás előtt a tetejére fehér csokoládét reszelünk.

Megjegyzés:

A receptet Botos Anna Mária küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti