Belga csirkeleves

Belga csirkeleves

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 2 db csirkemellfilé
  • 2 db sárgarépa tisztítva
  • 1 db póréhagyma
  • 2 db angol zellerszár
  • 3 db burgonya felkockázva
  • 1 db újhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 dl tejszín
  • 1/2 citrom leve
  • őrölt bors
  • 1 szál kakukkfű
  • 1 csipet sáfrány
  • 3 db zsályalevél aprítva
  • 1 kevés szerecsendió frissen reszelve
  • 1 kiscsokor petrezselyemzöld aprítva
  • 1 liter húsalaplé

Elkészítés:

A póréhagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. A csirkét megmossuk, tisztítjuk és kockára vágjuk. Az aprított pórét és újhagymát a zöldjével együtt, lábasban egy kanál vajon megfuttatjuk, ebbe forgatjuk a csirkemelhúsokat, sózzuk, borsozzuk, és kifehéredésig keverjük, majd felöntjük a húsalaplével. Ekkor ízesítsük szerecsendióval, sáfránnyal, zsályával, kakukkfűvel, babérral ízlés szerint, és alacsony lángon kb. 15 percig főzzük. A petrezselymet is belevágjuk.

Közben a többi zöldséget megtisztítjuk: a répát vékony, hosszú csíkokba vágjuk julienne-re, a burgonyákat megpucoljuk, felkockázzuk, a zellerszárat vékony karikára vágjuk. A levesbe rakjuk őket a burgonya kivételével.

Ha már majdnem megpuhult a hús, mellétesszük a burgonyát és még 10 percig főzzük. Amikor már megpuhultak a zöldségek, de még roppanósak, a leves kész. Egyből lehúzzuk a tűzről az edényt, és a babérleveleket kivesszük a levesből. A tejszínt lassanként öntsük bele, a citromlével együtt.

Hasonló receptek