Belga apróhús

Belga apróhús

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 gerezd fokhagyma
  • szárított erdei gomba
  • tejszín
  • tejföl
  • csiperke
  • petrezselyemzöld
  • babérlevél
  • kakukkfű
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

Apróra szeljük a csirkemellet, a fokhagymát és hagymát felkockázzuk és beáztatjuk vízbe a szárított gombát.Felrakjuk főni a tésztát.

A húst olajon pirítjuk, fűszerezzük, kicsit a hagymákkal együtt is pirítjuk, amik vizet eresztenek.Majd jöhet rá a fél babérlevél, kaukkfű és a petrezselyem fele.Ha a hagyma üveges a gomba és fűszersó következik rá.Kavargatással főzzük, amíg van lé.Utána tejszínt és tejflt öntünk rá, amitől besűrűsödik, még vízzel fel lehet önteni.Végül szórunk rá kis petrezselymet és levesszük a tűzről.Tésztával érdemes tálalni.

Neked ajánljuk