Békebeli túrós pite

Békebeli túrós pite
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál tejföl (amennyit a tészta felvesz)
  • 1 tojássárgája a kenéshez.
  • a töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál búzadara
  • fahéj és cukor (ízlés szerint)
  • 40 dkg finomliszt
  • 25 dkg margarin
  • 12 dkg kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tojás sárgája
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve
  • 2 evőkanál tejföl (amennyit a tészta felvesz)
  • 1 tojássárgája a kenéshez.
  • 50 dkg túró
  • 1 evőkanál tejföl
  • 1-2 evőkanál búzadara
  • fahéj )
  • cukor

Elkészítés:

A lisztbe belekeverjük a sütőport, majd a margarinnal összemorzsoljuk és a többi hozzávalóval ruganyos tésztává gyúrjuk, majd a hűtőben pihentetjük 20 percig.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A tésztát két részre osztjuk, az egyik felét tepsi nagyságúra (25x30) nyújtjuk, megszórjuk a túróval, majd ráfektetjük a másik kinyújtott tésztát.

Villával megszurkáljuk a tetejét, felvert tojássárgával lekenjük, az előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 35-40 percig sütjük. A tetejét porcukorral megszórjuk.

Megjegyzés:

A receptet Csutak küldte be. Köszönjük!