Békebeli sós teasütemény

Békebeli sós teasütemény
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 37 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 dl állati eredetű habtejszín
  • 1 dkg só
  • 2 db tojássárgája
  • a tetejére:
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag
  • mák
  • 37 dkg liszt
  • 20 dkg puha vaj
  • 1 dl állati eredetű habtejszín
  • 1 dkg
  • 2 db tojássárgája
  • 1 db tojás
  • reszelt sajt
  • szezámmag
  • köménymag
  • mák

Elkészítés:

A hozzávalókat jól összedolgozzuk, de ne gyúrjuk túl sokáig, ha egynemű a tészta akkor már jó. Enyhén lisztezett tálcán vagy lemezen kb. 1,5 cm vastagra kinyújtjuk, majd fél órára letakarva tegyük a fagyasztóba.

Ha letelt az idő kivesszük, majd éles késsel 1,5-2 cm nagyságú kockákra felvágjuk. (Semmiképp ne hagyjuk a fagyasztóban tovább, mert túlságosan megkeményedik.)
A tetejét lekenjük a felvert tojással, majd ízlés szerint megszórjuk reszelt sajttal, és a magvakkal. Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk a kockákat, majd még így jó hidegen betesszük a 200 fokra előmelegített sütőbe, ahol kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.

Sütés után egy órát pihentetjük, utána tálaljuk.

Megjegyzés:

A receptet Cseh Borbála küldte be. Köszönjük!