Békebeli puncsszelet

Békebeli puncsszelet
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • a töltelékhez:
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 rumaroma
  • a lapok lekenéséhez:
  • baracklekvár
  • a mázhoz:
  • 1 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2-3 evőkanál málnaszörp
  • 1 főzős puncs pudingpor
  • 10 dkg vaj
  • (a tepsi 22 x 34 cm-es)
  • 60 dkg finomliszt
  • 25 dkg zsír
  • 20 dkg kristálycukor
  • 2 db tojássárgája
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 dl tejföl
  • 20 dkg kristálycukor
  • 3 dl víz
  • 20 dkg darált dió
  • 2 evőkanál kakaó
  • 1 rumaroma
  • baracklekvár
  • 1 db tojásfehérje
  • 30 dkg porcukor
  • 1 citrom leve
  • 2-3 evőkanál málnaszörp
  • 1 főzős puncs pudingpor
  • 10 dkg vaj

Elkészítés:

A sütőt 190 fokra előmelegítjük.

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, majd elfelezzük. Az egyik bucit is elfelezzük. A tepsi hátoldalára szilikonos sütőpapírt teszünk, és az egyik lapot rányújtjuk. Kb. 10 perc alatt világosra sütjük.

A másik lapot is ugyanígy megsütjük. A papírral együtt leemeljük, majd megvárjuk, amíg teljesen kihűl, különben összetetörik.

A megmaradt tésztát kinyújtjuk, egy nagyobb tepsiben kisütjük (nem baj, ha összetörik, úgyis összetörjük a töltelékbeI.

A töltelékhez a vizet felforraljuk a cukorral és langyosra hűtjük. A darabokra tört tésztára öntjük, majd hozzákeverjük a darált diót, kakaóport, rumaromát is.

Az első réteg tésztát megkenjük lekvárral, erre jön a töltelék, majd ismét lekvár és tészta. Sütőpapírt teszünk a tetejére, és egy nehezéket teszünk rá, majd egy éjszakán át így hagyjuk.

Másnap a tetején lévő tésztalapot felforrósított átszűrt lekvárral lekenjük.

A mázhoz a tojásfehérjét a porcukorral, szörppel elkezdjük verni, majd vízgőz fölé tesszük. Hozzákeverjük a puncs pudingot és a vajat is. Ezután kézi mixerrel addig keverjük, amíg jól be nem sűrűsödik. A tészta tetejére csurgatjuk, de gyorsan kell dolgozni vele, mert nagyon hamar megköt. (Késsel ne kenjük, mert maszatos lesz!)

Megjegyzés:

A receptet Vass Lászlóné küldte be. Köszönjük!