Bejgli fatörzs

Bejgli fatörzs

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

a piskótához:

  • 2 x 4 db tojás
  • 2 x 4 evőkanál rizsliszt
  • 2 x 4 evőkanál cukor vagy eritrit

a krémhez:

  • 8 dl tej
  • 2 csomag vanília ízű GM pudingpor
  • 30 dkg porcukor
  • 40 dkg vaj vagy margarin
  • 10 dkg dió darálva
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 10 dkg mák darálva

a díszítéshez:

  • dió darálva
  • marcipán

Elkészítés:

A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot is, tovább verjük a legmagasabb fokozaton, ezt követően a tojások sárgáját is hozzáadjuk, összekeverjük, majd lassú fokozatra állítjuk, és géppel a rizslisztet is belekeverjük.

Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk, és 170 fokra előmelegített sütőben 8-10 perc alatt készre sütjük. Ugyanígy járunk el a másik piskótával is.

Kb. 6 dl tejet felteszünk melegedni, a maradék tejben csomómentesre keverjük a pudinport, majd a forrásban lévő tejbe öntjük, és állandó kevergetés mellett pár perc alatt besűrítjük. A puha vajat vagy margarint a porcukorral kihabosítjuk, majd a teljesen kihűlt pudinggal tovább habosítjuk, addig, amíg egy könnyű krémet nem kapunk.

A krémet két felé osztjuk, az egyik felébe belekeverjük a darált mákot, a másikba a darált diót és a reszelt citromhéjat. Az egyik piskótáról lehúzzuk a sütőpapírt, majd a diókrém 3/4 rákenjük, óvatosan feltekerjük, a maradék krémmel kívülről is megkenjük, tálcára tesszük. A másik piskótát, ugyanígy töltjük meg.

Az egyik tekercsnek ferdén levágjuk a 2 végét és tálcára tesszük, a másik tekercsnek is levágjuk a végeit ketté vágjuk és a képen látható módon az egész roládhoz illesztjük. Díszíthetjük darált dióval, illetve marcipánnal is.

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk