Bejgli

Bejgli
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége
Árkategória
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt (kelt tésztás)
  • 20 dkg cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 30 dkg porcukor
  • kakaópor (ízlés szerint)
  • 50 dkg liszt (kelt tésztás)
  • 20 dkg cukor
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 2 tojás
  • 1 csipet
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 30 dkg porcukor
  • kakaópor

Elkészítés:

A tésztához 2 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezután beleszórjuk a lisztet (a kelt tésztás lisztet ajánlom), beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet. A lényeg, hogy hólyagos, ne ragadós tésztát kapjunk, amelyet kb. egy órán át hagyunk megkelni meleg helyiségben.

Ameddig a tészta „kel”, elkészítjük a töltelékeket. A mákos töltelékhez 20 dkg mákot, 10 dkg porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle. A lényeg, hogy a szemek puhák legyenek és felszívják az összes tejet, besűrűsödjön.

A kakaós töltelékhez 20 dkg porcukrot keverünk össze kakaóporral. A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd 30 x 30 cm nagyságúakra kinyújtjuk. Az egyiket a mákos, a másikat a kakaós töltelékkel kenjük meg. Ezután feltekerjük őket és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Felvert tojással megkenjük és előmelegített sütőbe tesszük és közepes lángon (180 fok) szép barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti