Beigli két töltelékkel

Beigli két töltelékkel

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 tojás sárgája
  • tejföl
  • 3 dkg élesztő

A diós töltelékhez:

  • 40 dkg darált dió
  • 2 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor

A mákos töltelékhez:

  • 3 dl tej
  • 15 dkg cukor
  • 1 vaníliás cukor
  • 40 dkg darált mák

Elkészítés:

A hozzávalókat összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. 4 cipóra osztjuk.

A diós töltelékhez 40 dkg darált diót 2 dl tejjel felfőzünk, beleszorjuk a cukrot, 1 vaníliás cukrot, és sűrűre főzzük.

A mákos töltelékhez felforralunk 3 dl tejet, 15 dkg cukrot, 1 vaníliáscukrot, 40 dkg darált mákot adunk hozzá, és sűrűre főzzük.

A cipókat elnyújtjuk téglalap alakúra, majd a tölteléket bele simítjuk. A rövidebbik széleket behajtjuk, majd a hosszabbik szélén feltekerjük.

Tepsibe téve tojással lekenjük. A tésztát kicsit megszurkáljuk, és sütőbe tesszük. Aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk