Beigli

Beigli
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • a tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 tojás
  • 1 csipet só
  • a töltelékhez:
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • a kakaóshoz:
  • 20 dg porcukor
  • kakaópor
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 kocka élesztő
  • 2-3 dl tej
  • 1 db tojás
  • 1 csipet
  • 2 dl tej
  • 20 dkg darált mák
  • 20 dkg porcukor
  • 20 dg porcukor
  • kakaópor

Elkészítés:

A tésztához 2-3 dl tejet langyosra melegítünk, belemorzsoljuk az élesztőt és hozzáadjuk a kristálycukrot és a csipet sót. Ezt hagyjuk 5 percig pihenni. Ezután beleszórjuk a lisztet, beleütjük a tojást és sűrű tésztát dagasztunk. (Szükség esetén adhatunk még hozzá tejet.)

A tésztát meleg helyiségben egy órán át kelni hagyjuk. Ameddig a tészta kel, elkészítjük a töltelékeket.

A mákos töltelékhez a mákot, a porcukorral összekeverünk, majd hozzáadjuk a tejet és sűrű krémet főzünk belőle. A kakaós töltelékhez a összekeverünk a kakaóporral. (A kakaóport mennyiségét ízlés szerint határozzuk meg.)

A megkelt tésztát két részre osztjuk, majd kinyújtjuk és ráhelyezzük a töltelékeket. Azután feltekerjük és sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Forró sütőben szép barnára sütjük.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!