Befanini

Befanini
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória olcsó
Hozzávalók:
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g cukor
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás (ebből egy a lekenéshez)
  • 2 teáskanál rum vagy Alchermes likőr
  • 120 ml tej
  • 1 citrom reszelt héja
  • színes cukorkák
  • 500 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g cukor
  • 1 csipet
  • 4 db tojás (ebből egy a lekenéshez)
  • 2 teáskanál rum vagy Alchermes likőr
  • 120 ml tej
  • 1 db citrom reszelt héja
  • színes cukorkák

Elkészítés:

A lisztet, a sütőport, a cukrot és a sót egy nagy tálba tesszük és összekeverjük. A közepébe egy mélyedést készítünk és ebbe ütjük bele a 3 tojást, majd hozzáöntjük a rumot vagy likőrt.

Lassan elkezdjük összevegyíteni a liszttel a tojásokat, majd két részletben hozzáöntjük a tejet is. Addig gyúrjuk, amíg szép sima, puha tésztát nem kapunk. Ha a tésztánk túl száraz vagy morzsolódik, akkor adjunk hozzá még tejet, de nagyon fontos, hogy nem szabad ragadnia.

Gombócot formázunk belőle, majd alufóliába csomagoljuk és 20 percre a hűtőbe tesszük.

A tésztát egy jól meglisztezett felületen kb. 5 mm vastagságúra sodorjuk, majd kiszaggatjuk.

A befaninik tetejét lekenjük egy felvert tojással, majd megszórjuk a színes cukorkákkal, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütjük. Hagyjuk, hogy teljesen kihűljenek, és egy jól zárható fémdobozba tesszük.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné K. Anita küldte be. Köszönjük!