Becsszó, hogy nagyon finom csokitorta

Becsszó, hogy nagyon finom csokitorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

A piskótához:

  • 8 tojás sárgája
  • 8 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál liszt
  • 2 evőkanál kakaópor
  • 8 tojásfehérje
  • 1 evőkanál cukor

A csokikrémhez:

  • 16 dkg cukor
  • 16 dkg étcsokoládé
  • 3 egész tojás
  • 25 dkg vaj savanykás lekvár
  • dió vagy mandula

Elkészítés:

A piskótához a tojássárgáját és a cukrot habosra keverjük. Hozzáadjuk a lisztet és a kakaóport. A 8 tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral kemény habbá verjük, majd óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a kakaós-cukros masszába. Margarinozott, lisztezett csatos tortaformában 180 fokos sütőben megsütjük. (Én sütőpapírt szoktam tenni a tetejére sütés alatt, hogy jól átsüljön a belseje is és ne égjen mega teteje).

Ha kihűlt, 3 lapba vágjuk.

A csoki krémet célszerű előző este megcsinálni, mert nem árt neki egy éjszaka a hűtőben. A torta elkészítése előtt azonban jó egy órával vegyük ki a hűtőből, hogy kenhető állagú legyen. Felolvasztjuk a csokit a cukorral, kis lángon főzni kezdjük, és folyamatos kevergetés mellett belekeverjük a tojásokat és a vajat. Ha a krém összeállt a hűtőben néhány óra alatt „kidermesztjük”.

Másnap megtöltjük a tortalapokat: az első piskótalapra egy réteg savanykás lekvár (meggy, ribizli vagy áfonya) kerül, majd erre kenünk csoki krémet, amire diót vagy mandulát szórunk. Ugyanígy járunk el a második lappal is, végül az egész tortát bevonjuk csokival és dióval vagy mandulával díszítjük.

A tortalapokat így töltjük meg: Egy réteg savanykás lekvár (meggy, ribizli, áfonya.) Erre kenjük a csoki krémet. Erre diót vagy mandulát szórunk. Ezzel töltjük meg a 3 lapot, a végén az egész tortát bevonjuk csokival és dióval, mandulával díszítjük.

(Ez a titos családi receptünk volt eddig.)

A receptet Martinka Dia küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk