Bécsi túrós palacsinta

Bécsi túrós palacsinta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a palacsintához:

  • 150 g liszt
  • 2,5 dl tej
  • 2 evőkanál olaj
  • csipet só
  • 2 tojás
  • *

a töltelékhez:

  • 500 g túró
  • 3 evőkanál vaj
  • 4 tojás
  • 150 g cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál rum
  • 100 g mazsola
  • *

az öntethez:

  • 1 tojás
  • 30 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés:

A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.

A mazsolát forró rumba áztatjuk. A sütőedényt a vajjal kikenjük.

A töltelékhez a tojásokat kettéválasztjuk. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját. A fehérjét kemény habbá verjük. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével és hozzáadjuk a mazsolát.

A sütőt 200 fokra előmelegítjük.

A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk, majd a vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.

Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára és forró sütőben 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.

Neked ajánljuk