Bécsi túrós palacsinta gluténmentesen

Bécsi túrós palacsinta gluténmentesen
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • kb. 12 db palacsintához:
  • 17 dkg Bezgluten palacsinta lisztkeverék
  • 1 L-es tojás
  • 1 mk só
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • a töltelékhez:
  • 45 dkg túró
  • 4 tojás
  • 10 dkg margarin
  • 12-13 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 kezeletlen citrom reszelt héja
  • az öntethez:
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 17 dkg Bezgluten palacsinta lisztkeverék
  • 1 L-es tojás
  • 1 mk
  • 1 evőkanál olaj
  • 3 dl tej
  • 4 dl szénsavas ásványvíz
  • 45 dkg túró
  • 4 db tojás
  • 10 dkg margarin
  • 12-13 dkg cukor
  • 2 teáskanál vaníliás cukor
  • 1 db kezeletlen citrom reszelt héja
  • 2,5 dl habtejszín
  • 5 dkg cukor
  • 2 db tojás

Elkészítés:

A lisztet elkeverjük a sóval, majd robotgéppel belekeverjük a tejet, az olajat és a tojásokat. A vizet apránként adagoljuk hozzá, hogy megfelelő sűrűségű legyen. A palacsintákat a szokásos módon megsütjük.

Ezután elkészítjük a tölteléket. A margarinból elveszünk kb. 1 evőkanálnyit és kikenjük vele a jénait.

A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét habbá verjük. A sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a margarinnal kikeverjük, majd hozzáadjuk az áttört túrót és a citromhéjat. Végül óvatosan beleforgatjuk a fehérjehabot.

Megtöltjük a krémmel a palacsintákat, félbevágjuk őket és vágott felükkel felfelé a margarinnal kikent jénaiba, egymást fedve beletesszük.

A tojásokat kikeverjük a cukorral, majd a tejszínnel is. Végül nyakon öntjük vele a palacsintákat úgy, hogy mindenhova jusson belőle. 180 fokos sütőben kb. 35 perc alatt megsütjük.

Megjegyzés:

A receptet Mayer Andrea küldte be. Köszönjük!