Bécsi szilvás túrótorta

Bécsi szilvás túrótorta

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

a tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • 1 mokkáskanál sütőpor
  • 10 dkg porcukor
  • 10 dkg vaj
  • 1 tojás
  • 1 evőkanál vaníliás cukor

a töltelékhez:

  • 20 dkg szilva
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg porcukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 citrom reszelt héja
  • 4 tojás
  • 50 dkg túró
  • 6 dkg étkezési keményítő

Elkészítés:

A tészta hozzávalóit csipet sóval gyorsan összegyúrjuk. Cipóvá formázzuk, fóliába csomagolva a hűtőben 30 percig pihentetjük.

Amíg a tészta pihen, a szilvát megmossuk, kimagozzuk, húsát cikkekre vágjuk.

A sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. A puha vajat a porcukorral, a vaníliás cukorral, a reszelt citromhéjjal, majd a tojásokkal habosra keverjük. Hozzáadjuk a túrót és a keményítőt is, alaposan összedolgozzuk.

A hűtőből kivett tésztát gyorsan 3 mm vastagra nyújtjuk, és kibélelünk vele 4 kicsi (vagy egy nagy) piteformát úgy, hogy az oldalára is kerüljön. Beleöntjük a túrós krémet, a tetejét kirakjuk a szilvacikkekkel. A sütőben 20 percig sütjük, majd a hőfokot 180 °C-ra visszavesszük, a tálakat alufóliával letakarjuk és a tésztát még 10-15 percig sütjük.

Ha kihűlt, kivesszük a formából, a porcukorral megszórva kínáljuk.

Fotó: RAS / Recepttár

Neked ajánljuk