Bécsi barackos lepény

Bécsi barackos lepény
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g vaj
  • 300 g cukor
  • 4 db tojás
  • 200 ml tej
  • fél csomag sütőpor
  • 300 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 citrom leve
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 500 g barackbefőtt
  • 300 g porcukor
  • 100 g vaj
  • 300 g cukor
  • 4 db tojás
  • 200 ml tej
  • fél csomag sütőpor
  • 300 g liszt
  • 1 citrom reszelt héja
  • 0,5 citrom leve
  • 4-5 evőkanál baracklekvár
  • 500 g barackbefőtt
  • 300 g porcukor

Elkészítés:

A vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A tejben elkeverjük a sütőport, majd vékony sugárban folyamatos keverés mellett a tojásos cukorhoz adjuk. Hozzáadom a lisztet, a citromhéját és levét is, majd simára keverjük.

Egy közepes méretű tepsit sütőpapírral kibélelünk. A tésztát egyenletesen elosztjuk benne, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt aranybarnára sütjük.

Amikor kisült rákenjük a baracklekvárt és elosztjuk rajta az alaposan lecsepegtetett barackbefőttet. A tojásfehérjékből és a porcukorból kemény habot verünk. Egy nyomózsákba töltjük, majd a barackok tetejére kis „csúcsokat” nyomunk belőle. Ezt követően még visszatesszük a meleg sütőbe, de most már nem sütjük, hanem csak szárítjuk. A hab akkor lesz jó, ha a színe világos marad, de az érintésekor már nem ragad.

Hideg vízbe mártott késsel vágjuk kockára, mert így nem fog a hab megtörni rajta.

Megjegyzés:

A receptet Jakabné Kóber Anita küldte be. Köszönjük!