BBQ szósz

BBQ szósz
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál vegyes virágméz
  • 1 mokkáskanál 10%-os ételecet
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika
  • 1 csipet darált chili paprika (aki szereti a csípőset, adhat hozzá többet is)
  • 1 csipet só
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 1 közepes fel vöröshagyma
  • étolaj
  • 2 dl paradicsomszósz
  • 2 dl sűrített paradicsom
  • 1 evőkanál vegyes virágméz
  • 1 mokkáskanál 10%-os ételecet
  • 1 mokkáskanál füstölt paprika
  • 1 csipet darált chili paprika (aki szereti a csípőset, adhat hozzá többet is)
  • 1 csipet
  • 1 gerezd összezúzott fokhagyma
  • 1 közepes fel vöröshagyma
  • étolaj

Elkészítés:

A vöröshagymát nagyon apróra vágjuk és étolajon megpirítjuk. A hagyma akkor jó, ha szép barna színű, puha állagú, kicsit karamellizált.

Ezután a hagymához adjuk a paradicsomszószt, a sűrített paradicsomot, a mézet, az ecetet, a füstölt paprikát, a chili paprikát és a zúzott fokhagymát. Ezeket összekeverjük, sóval ízesítjük, felforraljuk majd forrást követően takarék lángon kb. 10 percig főzzük gyakori kevergetés mellett.

A szószt fogyaszthatjuk sült húsokkal, sült burgonyával vagy akár grillezéskor a húst is bekenhetjük vele.

Megjegyzés:

A receptet Nemes-Pádár Csilla küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti