Bazsalikomos pulykamell batáta pürével és savanyított céklával

Elkészítési idő
45 perc alatt elkészülő ételek
Elkészítés nehézsége
Egyszerű ételek
Árkategória
Pénztárcabarát ételek
Hozzávalók:
- 2 db batáta (édesburgonya)
- 2 db cékla
- 30 dkg pulykamellfilé
- só
- bors
- 1 csokor bazsalikom
- 1 csipet egész kömény
- 1 evőkanál cukor
- 2 kávés kanál balzsamecet
- 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, olívaolajon sóval, borssal, bazsalikomlevéllel megpároljuk, majd lepirítjuk. A céklát előfőzzük, majd kihűtjük, felszeleteljük és belerakjuk a savanyító lébe (cukor, balzsamecet, só, köménymag) és állni hagyjuk.
A batátát meghámozzuk, karikára vágjuk, bő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, pürésítjük, són kívül semmi mást nem adunk hozzá, csak önmagan kínáljuk.
Tálalásnál tányérra tesszük a pirított pulykamellet, a savanyított céklát és a batátapürét.
Hasonló receptek
-
Mentás zöldborsókrémleves túrógombóccal
-
Csokis-cseresznyés banánkenyér
-
Bodzás muffin vaníliás vajkrémmel
-
Mustáros csirkefalatok zöldborsóval
-
Epres-rebarbarás ecklerfánk
-
Sajtos borsógombóc
-
Banános-mascarponés szelet
-
Spenótos omlett kecsekesajttal
-
Epres-tejfölös alagút
-
Sajtbundában sült pulykamell krumplisalátával