Bazsalikomos pulykamell batáta pürével és savanyított céklával

Bazsalikomos pulykamell batáta pürével és savanyított céklával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db batáta (édesburgonya)
  • 2 db cékla
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 kávés kanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 db batáta (édesburgonya)
  • 2 db cékla
  • 30 dkg pulykamellfilé
  • bors
  • 1 csokor bazsalikom
  • 1 csipet egész kömény
  • 1 evőkanál cukor
  • 2 kávés kanál balzsamecet
  • 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés:

A pulykamellet csíkokra vágjuk, olívaolajon sóval, borssal, bazsalikomlevéllel megpároljuk, majd lepirítjuk. A céklát előfőzzük, majd kihűtjük, felszeleteljük és belerakjuk a savanyító lébe (cukor, balzsamecet, só, köménymag) és állni hagyjuk.

A batátát meghámozzuk, karikára vágjuk, bő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, pürésítjük, són kívül semmi mást nem adunk hozzá, csak önmagan kínáljuk.

Tálalásnál tányérra tesszük a pirított pulykamellet, a savanyított céklát és a batátapürét.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti