Elkészítés:
A pulykamellet csíkokra vágjuk, olívaolajon sóval, borssal, bazsalikomlevéllel megpároljuk, majd lepirítjuk. A céklát előfőzzük, majd kihűtjük, felszeleteljük és belerakjuk a savanyító lébe (cukor, balzsamecet, só, köménymag) és állni hagyjuk.
A batátát meghámozzuk, karikára vágjuk, bő sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, pürésítjük, són kívül semmi mást nem adunk hozzá, csak önmagan kínáljuk.
Tálalásnál tányérra tesszük a pirított pulykamellet, a savanyított céklát és a batátapürét.
Megjegyzés:
A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!
Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon.
Ez is érdekelheti
Kategóriák
Szárnyashúsos ételek
,
Receptek ebédhez, vacsorához
,
Nyári ételek
,
Őszi ételek
,
Téli ételek
,
Tavaszi ételek
,
Pénztárcabarát ételek
,
Egyszerű ételek
,
45 perc alatt elkészülő ételek
,
Főételek