Bazsalikomos pappardella

Bazsalikomos pappardella

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 15 dkg pappardella tészta
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • nagy marék friss bazsalikom levél
  • 1 evőkanál szeletelt mandula
  • bors

Elkészítés:

A tészta főzésével kezdjük. Bő, sós, enyhén olívaolajos vízben al dentére főzzük.

Amíg fő a tészta, elkészítjük a bazsalikomot. Az olívaolajat feltesszük melegedni, belerakjuk az apróra vágott fokhagymát, pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a csíkokra felaprított bazsalikomot. Átforgatjuk, végezetül hozzáadjuk a pirított mandula felét és jól összekeverjük. Sózzuk, borsozzuk.

A kifőzött tésztát egy tálba szedjük (nem öblítjük le, hogy ne hűljön ki!). Ráöntjük az elkészült bazsalikomos mártást, és fél deci tészta főzővizet, majd jól összekeverjük.

Megszórjuk száraz, forró serpenyőben pirított mandulával.

Bazsalikom levéllel díszítjük és tálaljuk.

Neked ajánljuk