Bazsalikomos csirkemell szuvidolással készítve

Bazsalikomos csirkemell szuvidolással készítve

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 egész csirkemellfilé
  • 10 %-os sóoldat
  • bors
  • csirke fűszerkeverék
  • bacon

A töltelékhez:

  • 20 dkg csirkemell
  • 1 ek. tejföl
  • 1 kk. só
  • 1 ek. pesztó

Az házi pesztóhoz:

  • 10 dkg friss bazsalikom levél
  • 10 dkg sós mogyoró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kk. só
  • 2 dl olívaolaj

Elkészítés:

Egy fél filézett csirkemellet a vastagabbik vége felöl felvágjuk, egy tölthető zsákot létrehozva a húsban. 10%-os sóoldatban áztatjuk 1 órát. Az oldatból kivéve szárazra töröljük, majd megtöltjük a pesztós töltelékkel.

A töltelékhez minden összetevőt összekeverünk, és turmixgéppel vagy aprítógéppel összeturmixoljuk.

Töltés után kívülről enyhén sózzuk, borsozzuk vagy csirke fűszerkeverékkel enyhén bedörzsöljük, majd baconszeletekbe tekerjük.

Vakuumfóliába zárjuk, és 63 fokon 1-1,5 órát szuvidáljuk. Mikor elkészült, kevés forró olajon körülbelül 1-1 percig mindkét oldalát pirosra sütjük.

A pesztóhoz aprító géppel összedaráljuk a mogyorót, majd hozzáadjuk a fokhagymát, a bazsalikomot és a sót, majd tovább aprítjuk. Ha egyenletes, hozzáadjuk a reszelt sajtot, és folytatjuk az aprítást. Közben annyi olívaolajat adagolunk hozzá, hogy a végén krémes, kenhető állagú legyen.

Neked ajánljuk