Batyus alma

Batyus alma

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 1 tojássárgája
  • 2-3 evőkanál liszt
  • 1 egész tojás
  • 5 dkg mazsola
  • 50 dkg leveles tészta
  • 10 dkg vegyes aszalt gyümölcs
  • 1 evőkanál porcukor
  • 1 dl rum
  • 8 db alma
  • 3 evőkanál citromlé

Elkészítés:

Elkészítés:

Engedjük fel a leveles tésztát, ha fagyasztott volt!

Vágjuk apróra a gyümölcsöket! Áztassuk be a mazsolát rumba, majd csepegtessük le! Hámozzuk meg az almákat, dörzsöljük be citromlével, a magházukat pedig vágjuk ki!

Nyújtsuk ki a tésztát lisztezett deszkán kb. 30x60 cm-esre! Vágjuk 8 darab négyzetre!

Keverjük össze az apróra vágott gyümölcsöket a mazsolával, a tojássárgájával és a porcukorral! Töltsük meg vele az almákat!

Helyezzünk a tésztalapok közepébe 1 töltött almát! Nedvesítsük be a szegélyeket hideg vízbe mártott kenőtollal, majd hajtogassuk az almákra batyuszerűen! Nyomkodjuk össze, és tegyük tepsibe!

Verjük fel az egész tojást, kenjük meg vele a batyukat, majd süssük meg!

Neked ajánljuk