Batyuban sült kolbászos hús

Batyuban sült kolbászos hús
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 cm füstölt kolbász
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 nagy burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 20 cm füstölt kolbász
  • 2 szál sárgarépa
  • 4 nagy burgonya
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • 1 kis csokor kakukkfű
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1 dl száraz fehérbor

Elkészítés:

A csirkemelleket megmossuk, leszárítjuk, nagyobb darabokra vágjuk. A kolbászt karikákra szeljük. A zöldségeket megtisztítjuk, ízlés szerint feldaraboljuk. A kakukkfüvet leöblítjük, a leveleit lehúzzuk a száráról.

Az előkészített húsokat és zöldséget 4 részre osztjuk és 4 nagyobb alufólia darabra vegyesen, 1-1 halmot teszünk belőlük. Sóval, borssal, a kakukkfűvel ízesítjük, összeforgatjuk, felhajtjuk a fólia széleit, meglocsoljuk olívaolajjal, fehérborral és egyesével jól becsomagoljuk, hogy a hajtás felül legyen.

Faszénparázs fölé, óvatosan a forró grillre tesszük, hogy véletlenül se szakadjon ki a fólia, mert akkor az olaj is, a bor is kifolyik és lángra kaphat a grill (vagy tepsire, és a sütőben sütjük). Érdemes vastagabb vagy dupla alufóliát használni. A batyu 25-30 perc alatt megsül. Forrón tálaljuk.

Megjegyzés:

Fotó: RAS / Recepttár

Még több recept, konyhai praktika, videó a blikk.hu/recepttar oldalon. Ez is érdekelheti