Battenberg sütemény (cukormentes, teljes kiőrlésű)

Battenberg sütemény (cukormentes, teljes kiőrlésű)

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 3 db tojás
  • 15 dkg xilit
  • 16 dkg teljes kiőrlésű liszt
  • vanília aroma
  • 1 evőkanál citrom leve
  • fél csomag sütőpor
  • 17 dkg vaj
  • rózsaszín ételszínezék
  • *

továbbá:

  • 15 dkg mascarpone (ebbe is vaníliát és édesítőt teszünk ízlés szerint) vagy cukormentes lekvár
  • 20 dkg cukormentes marcipán

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat az édesítővel és a tojássárgájával habosra keverjük. Beledolgozzuk a többi hozzávalót is kivéve a színezőt. A fehérjét habbá verjük és a masszába forgatjuk. Elfelezzük és az egyikhez adjuk a rózsaszín ételszínezéket.

Két sütőpapírral bélelt vékonyabb (például rövidebb változatú kenyérforma) formába tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben legalább 20 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizzük). Ha kihűltek, hosszában ketté vágjuk.

A mascarponét édesítővel és vaníliával kikeverjük vagy lekvárt használunk.

Egy rózsaszín és egy fehér piskótát krémmel (vagy lekvárral) körbe kenünk és egymás mellé illesztjük őket. A tetejére a másik kettőt is „összeragasztva” pont ellentétesen tesszük rá. Marcipánnal bevonjuk, majd ha már állt néhány órát, felszeleteljük. (Ha lekváros, akkor nem kell betenni a hűtőbe szeletelés után.)

A receptet Meszjár Liza küldte be. Köszönjük!

Neked ajánljuk