Batátás zöldségpuffancs csicseriborsó liszttel

Batátás zöldségpuffancs csicseriborsó liszttel

Elkészítési idő

30 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Pofonegyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 200 g mirelit zöldség párolva
  • 100 g párolt batáta (édesburgonya) püré
  • 2 tojás
  • só (ízlés szerint)
  • őrölt bors (ízlés szerint)
  • összezúzott fokhagyma (ízlés szerint)
  • 100 g csicseriborsó liszt
  • 1 teáskanál sütőpor

Elkészítés:

A párolt zöldséget, a batátapürés, a tojást, a lisztet és a sütőport összekeverjük, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, fokhagymával fűszerezzük.

Kanállal adagonként egymástól messze egy olajozott sütőpapíros tepsibe adagoljuk és 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. Félidőben a puffancsokat megfordítjuk.

Ízlés szerinti szósszal, mártással kínáljuk.

Neked ajánljuk