Batátás sajtgolyó

Batátás sajtgolyó
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g főtt batáta (édesburgonya)
  • 1 egész tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • kb. 1-2 evőkanál rizsliszt
  • a sütéshez:
  • olaj
  • 100 g reszelt sajt
  • 100 g főtt batáta
  • 1 egész tojás
  • bors
  • szerecsendió
  • 1-2 evőkanál rizsliszt
  • olaj

Elkészítés:

A villával összetört, főtt édesburgonyához adjuk a tojást, a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk, majd annyi rizslisztet keverünk bele, hogy jól formázható, ne túl lágy golyót tudjunk belőle formázni.

Forró olajban kisütjük.

Elképesztően finom köret, de a kedvenc mártásunkkal – például tartármártással - önmagában is nagyon finom.

Megjegyzés:

A receptet Tóth Judit küldte be. Köszönjük!