Batátás gombás lapcsánka

Batátás gombás lapcsánka
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória
Hozzávalók:
  • 30 dkg batáta (édesburgonya)
  • 30 dkg csiperkegomba
  • fél fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 szelet száraz kenyér
  • bors
  • 2 dl étolaj
  • majonéz
  • 30 dkg batáta (édesburgonya)
  • 30 dkg csiperkegomba
  • fél fej lila hagyma
  • 1 csokor petrezselyemzöld
  • 2 db egész tojás
  • 2 evőkanál liszt
  • 2 szelet száraz kenyér
  • bors
  • 2 dl étolaj
  • majonéz

Elkészítés:

A gombát apróra vágjuk és egy forró serpenyőben megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni.

A batátát lereszeljük, tálba tesszük, beleütjük a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, beleszórjuk a lisztet, hozzáadjuk a lepirított gombát és az áztatott kenyeret, az apróra vágott petrezselyemzöldet és hagymát. Jól összekeverjük.

Serpenyőben felforrósítjuk az olajat, egy kanálnyit belerakunk a forró olajba, szétlapítjuk. Mindkét oldalát szép piros ropogósra sütjük. Tálalásnál majonézt kínálunk hozzá.

Megjegyzés:

A receptet Szekeres Lajosné Klári küldte be. Köszönjük!