Barna sörös sertésszelet

Barna sörös sertésszelet

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Pénztárcabarát ételek

Hozzávalók:

  • 1 kg sertéshús (lapocka, comb, vagy karaj)
  • 5 dkg vaj
  • 3 fej vöröshagyma
  • 2 ek kókuszvirág cukor (ez karamelizálható), de sima kristálycukor is megfelelő
  • 1 liter barna sör
  • 2 evőkanál liszt (lehet keményítő is, de azt a végén kell hozzátenni)
  • 1 teáskanál kakukkfű
  • 3 babérlevél
  • 1 teáskanál szárított petrezselyemzöld
  • 3 sárgarépa
  • 2 nagy fej gomba (elhagyható)
  • bors

Elkészítés:

Remek fogás az ilyen szürke, esős napokon.

A szeletelt sertéshúst sózzuk, borsozzuk, majd vajon mindkét oldalát pirosodásig sütjük. A megsült szeleteket egy tálra félre tesszük.

A felcsíkozott hagymát megfuttatjuk a visszamaradt vajon. Ha kell, egy kis olajjal vagy vajjal pótoljuk a zsíradékot. Amikor a hagyma elnyerte kívánt színét és puhaságát, hozzátesszük a cukrot, amit megkaramellizálunk, majd belekeverjük a lisztet, végül felöntjük a sörrel. Fűszerezzük sóval, borssal és a többi fűszerrel. A húst visszatesszük a szószba, és fedő alatt alacsony hőfokon főzzük tovább. Egy másik edényben egy kis vajon megfuttatjuk a felkarikázott sárgarépát, ezt is fűszerezzük sóval, petrezselyemmel, majd a felaprított gombával együtt a már majdnem puha húshoz tesszük, és együtt főzzük tovább.

(Amennyiben liszt helyett keményítőt szeretnénk használni, úgy a puha húst szedjük ki egy edényre, és a keményítőt a szokott módon főzzük a szószba, majd pár perc rottyanás után a húst vissza is tehetjük az edénybe.)

Köretnek rizst tálalunk hozzá.

Neked ajánljuk