Barbadosi rumtorta

Barbadosi rumtorta

Elkészítési idő

60 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 5 evőkanál porcukor
  • 10 tojás
  • 5 csapott evőkanál liszt
  • 2 teáskanál mandulaaroma
  • 2 teáskanál vanília-aroma
  • 1 evőkanál rum
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál cukrozatlan kakaópor
  • 10 dkg rumban áztatott aprított aszalt szilva
  • 10 dkg étcsoki

Elkészítés:

A vajat a porcukorral együtt simára keverjük. Hozzáadjuk a tojást, a lisztet, az aromákat, a rumot, a fahéjat és a kakaóport, és homogénre keverjük. Utána hozzáadjuk az aszalt szilvát és a kis kockákra felvágott étcsokit.

Egy tepsit kivajazunk, beleöntjük a tésztamasszát. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb. 40-45 percig sütjük.

Neked ajánljuk