Báránytekercs baconos ceruzababbal és kukoricakásával

Báránytekercs baconos ceruzababbal és kukoricakásával
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória költséges
Hozzávalók:
  • 2 személyre:
  • 40 dkg báránycomb
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 marék medvehagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • rozmaring
  • bors
  • vaj
  • olaj
  • A körethez:
  • 10 dkg ceruzabab
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg kukoricadara
  • 6 dl tej
  • 2 dkg vaj
  • fehérbors
  • 40 dkg báránycomb
  • 15 dkg juhtúró
  • 1 marék medvehagyma
  • 1 fej fokhagyma
  • 1 dl szőlőmagolaj
  • rozmaring
  • bors
  • vaj
  • olaj
  • 10 dkg ceruzabab
  • 4 szelet bacon
  • 10 dkg kukoricadara
  • 6 dl tej
  • fehérbors

Elkészítés:

A hártyázott, szétnyitott bárányt kiklopfolom még előző nap és pácolom reszelt fokhagyma, aprított romzmaring, bors, szőlőmagolaj keverékével, hűtőben.


Következő nap áttört túrót, aprítottmedvehagymát, borsot keverek ki.

A combot besózom, ráhalmozom a tölteléket, feltekerem, megtűzöm.

Kevés vajon, olajon körbepirítom és cserptálba teszem, olvasztott vajjal locsolom.

Közepes hőfokon sütöm 60 percet.

A körethez tejben sűsűre főzöm a darát, sózom, borsozom, 1 ek. vajjal keverem és szufléformába töltve hagyom dermedni.

A babot 1-2 percet főzöm, lobogó vízzel, hideg vízzel öblítem és baconbe tekerek csokrokat.

Kevés vajon párolom, hogy a bacon is piruljon.