„Báránysült”

„Báránysült”
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége pofonegyszerű
Árkategória pénztárcabarát
Hozzávalók:
  • 2 db L-es tojás
  • 2 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • kb. 2-3 maréknyi kimagozott meggy
  • a bundájához:
  • 3 dl Hulala vagy tejszármazék mentes Meggle
  • a szemeknek, szájnak, orrnak:
  • mazsola
  • 2 db L-es tojás
  • 2 evőkanál cukor vagy eritrit
  • 2 evőkanál rizsliszt
  • 2-3 marék kimagozott meggy
  • 3 dl Hulala vagy tejszármazék mentes Meggle
  • mazsola

Elkészítés:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk, majd hozzáadjuk a cukrot, és a tojások sárgáját is, magas fokozaton tovább kevertetjük a géppel, majd a legkisebb fokozatra állítjuk, és a lisztet is hozzáadjuk.

Egy 26 cm hosszúságú bárány formába öntjük a masszát, kimagozott meggyet dobálunk bele, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb. 20-25 perc alatt készre sütjük (tűpróba)! Ha megsült, a formából kiborítjuk, hagyjuk teljesen kihűlni. (Ha nincs bárány formánk, téglalapban süssük, majd amikor már kihűlt formára vágjuk.)

A habalapot felverjük, és először kézzel simítunk rá kevés habot, majd a testére habzsák segítségével bundát készítünk.

A szemek, az orr és a száj mazsolából lett. Azt gondolom bármilyen krémmel is tölthető lett volna, de engem inkább a forma izgatott, de friss meggyből a meggyes piskóta is jól vizsgázott!

Megjegyzés:

A receptet Scarlett69 küldte be. Köszönjük!