Bárányragu fokhagymás burgonyapürével

Bárányragu fokhagymás burgonyapürével

Elkészítési idő

75 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Költséges ételek

Hozzávalók:

  • olaj
  • 50 dkg bárányhús
  • 3 teáskanál liszt
  • 1 bögre gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál fokhagyma
  • 1,5 bögre gomba
  • 1,5 bögre póréhagyma
  • 1 bögre répa
  • 1 bögre paprika
  • 1 bögre cukkini
  • 1/4 bögre paradicsompüré
  • 1/3 bögre vörösbor
  • 2 bögre paradicsom
  • 2 bögre húsleves
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 1 babérlevél

A burgonyapüréhez:

  • olaj
  • 50 dkg bárányhús
  • 3 teáskanál liszt
  • 1 bögre gyöngyhagyma
  • 2 evőkanál fokhagyma
  • 1,5 bögre gomba
  • 1,5 bögre póréhagyma
  • 1 bögre répa
  • 1 bögre paprika
  • 1 bögre cukkini
  • 1/4 bögre paradicsompüré
  • 1/3 bögre vörösbor
  • 2 bögre paradicsom
  • 2 bögre húsleves
  • 2 teáskanál rozmaring
  • 1 babérlevél
  • 75 dkg burgonya
  • 1 teáskanál margarin
  • 1 teáskanál fokhagyma
  • 1 hagyma
  • 1/2 bögre tyúkhúsleves
  • 1/3 bögre tejföl
  • 1/4 teáskanál feketebors

Elkészítés:

Serpenyőben, olajon a birkát sütni kezdem.

Ugyanebbe a serpenyőbe még olajat öntve az összes felaprított zöldséget a paradicsom kivételével puhára párolom, majd hozzáadom a paradicsomszószt és a bort.

Visszateszem a birkát, majd a paradicsommal, a húslevessel, a rozmaringgal és a babérlevéllel ízesítem, végül lefedve a hús elkészültéig főzöm.

A főtt krumplit összetöröm. Margarinon a hagymákat megpárolom és hozzáadom a tyúkhúslevessel és a tejföllel együtt, simára keverem.

Neked ajánljuk