Báránypite

Báránypite
Elkészítési idő
Értékelés
Elkészítés nehézsége egyszerű
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 60 dkg darált báránycomb
  • 70 dkg burgonya
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl húsleves
  • tejszín
  • 2 ek. vaj
  • reszelt sajt
  • olívaolaj
  • 1 db csillagánizs
  • 3 ág rozmaring
  • bors
  • 60 dkg darált báránycomb
  • 70 dkg burgonya
  • 20 dkg vegyes erdei gomba
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 4 dl húsleves
  • tejszín
  • 2 ek. vaj
  • sajt
  • olívaolaj
  • 1 db csillagánizs
  • 3 ág rozmaring
  • bors

Elkészítés:

Az aprított hagymát és répát olívaolajon dinsztelem, majd mehet bele a szeletelt gomba, utána a bárány és megpirítom.

Aláöntöm a levest és kis lángon elfőzöm a levet, ánizssal, rozmaringgal, sóval, borssal ízesítve.

Az áttört, főtt krumplit, reszelt sajttal, vajjal, tejszínnel, sóval keverem, hogy krumplipüré legyen belőle.

Sütőedénybe terítem a ragut, majd ráhalmozom a pürét.

200 fokon készre sütöm.