Báránygulyás

Báránygulyás

Elkészítési idő

90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 50 dkg sárgarépa
  • 50 dkg fehérrépa
  • 50 dkg krumpli
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 2 db babérlevél
  • 2 nagy fej vöröshagyma
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1,5 kg birkacomb
  • 1 db tv paprika
  • 1 db paradicsom
  • majoranna
  • ételízesítő
  • pirospaprika
  • olaj
  • bors

Elkészítés:

Felaprózzuk a vöröshagymát, majd forró olajjal pároljuk és megszórjuk pirospaprikával. Hozzáadjuk a kockázott birkát, majd pirítjuk néhány percig, végül öntünk hozzá három deci vizet. Fedés alatt pároljuk, míg félpuha lesz a hús. A szükséges vizet állandóan öntsük hozzá. Sózzuk-borsozzuk, majd adjunk hozzá ízesítőt, végül szórjuk bele az aprózott fokhagymát.

Mikor puhul a hús, tegyük bele a zöldségeket, és öntsünk hozzá vizet úgy, hogy ellepje.

Mikor a zöldségek is puhák, öntsünk hozzá másfél deci vörösbort (lehetőleg szárazat), majd még tíz percig forraljuk.

Neked ajánljuk