Bárányfazék

Bárányfazék

Elkészítés nehézsége

Egyszerű ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

Hozzávalók:

  • 50 dkg filézett bárányhús
  • 2 csésze rizs
  • 1 szál sárgarépa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 10 dkg mazsola
  • 9 dl tyúkhúsleves
  • 9 dkg vaj
  • 1 csokor petrezselyem

Elkészítés:

A bárányt felkockázom, a répát csíkozom, a hagymát felaprítom.

Vajon pirítom a húst és a hagymát, répát párolom vele, pár percig.

Sózom, borsozom és beleöntöm a rizst, kissé pirulni.

Felöntöm forró húslevessel és lefedve, kis lángon puhára főzöm a rizst, kb. 20 perc alatt.

A mazsolát hozzáadom, majd vágott petrezselyemmel tálalom.

Neked ajánljuk