Báránycomb tormamártással

Báránycomb tormamártással

Elkészítési idő

Több mint 90 perc alatt elkészülő ételek

Elkészítés nehézsége

Közepesen bonyolult ételek

Árkategória

Közepesen költséges ételek

Hozzávalók:

  • 2 fej fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • tengeri só
  • extraszűz olívaolaj
  • 1,2 kg báránycomb
  • 1 kápiapaprika
  • 1,5 dl vörösbor

A zöldbabpüréhez:

  • 1 db krumpli
  • 50 dkg ceruzabab
  • 5 dkg vaj

A mártáshoz:

  • 10 dkg torma
  • 1 dl víz
  • 1 narancs leve és héja
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:

Elkészítés:

Tűzdeljük meg a báránycombot a fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal! Dörzsöljük be a sóval, irdaljuk be, majd locsoljuk meg olívaolajjal!

Süssük meg a húst 180 fokos sütőben 60 perc alatt! Öntsük alá a bort, fóliázzuk le, majd süssük még 30 percet!

Daraboljuk fel a megtisztított zöldbabot! Főzzük meg szódabikarbónás vízben, majd szűrjük le! Főzzük meg a burgonyát sós vízben! Adjuk hozzá a vajat a zöldségekhez!

Mártás:

Turmixoljuk össze a narancshéjat, a narancslevet, a tormát és a mézet! Keverjük el a keményítőt hideg vízben! Forraljuk össze pár perc alatt! Adjuk hozzá a krémsajtot, majd turmixoljuk össze!

Pihentessük a húst 10 percet, szeleteljük fel, majd tálaljuk!

Hasonló receptek