Báránycomb tormamártással

Báránycomb tormamártással
Elkészítési idő
5,0 1 Értékelés
Elkészítés nehézsége közepesen bonyolult
Árkategória közepesen költséges
Hozzávalók:
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • tengeri só
  • extraszűz olívaolaj
  • 1,2 kg báránycomb
  • 1 kápiapaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • A zöldbabpüréhez:
  • 1 db krumpli
  • 50 dkg ceruzabab
  • 5 dkg vaj
  • A mártáshoz:
  • 10 dkg torma
  • 1 dl víz
  • 1 narancs leve és héja
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • 2 evőkanál méz
  • 2 fej fokhagyma
  • 2 szál rozmaring
  • tengeri só
  • extraszűz olívaolaj
  • 1,2 kg báránycomb
  • 1 db kápiapaprika
  • 1,5 dl vörösbor
  • 1 db krumpli
  • 50 dkg ceruzabab
  • 5 dkg vaj
  • 10 dkg torma
  • 1 dl víz
  • 1 db narancs
  • 4 evőkanál krémsajt
  • 1 mokkáskanál keményítő
  • 2 evőkanál méz

Elkészítés:



Tűzdeljük meg a báránycombot a fokhagymagerezdekkel és a rozmaringgal!
Dörzsöljük be a sóval, irdaljuk be, majd locsoljuk meg olívaolajjal!

Süssük meg a húst 180 fokos sütőben 60 perc alatt!
Öntsük alá a bort, fóliázzuk le, majd süssük még 30 percet!

Daraboljuk fel a megtisztított zöldbabot!
Főzzük meg szódabikarbónás vízben, majd szűrjük le!
Főzzük meg a burgonyát sós vízben!
Adjuk hozzá a vajat a zöldségekhez!

Mártás:

Turmixoljuk össze a narancshéjat, a narancslevet, a tormát és a mézet!
Keverjük el a keményítőt hideg vízben!
Forraljuk össze pár perc alatt!
Adjuk hozzá a krémsajtot, majd turmixoljuk össze!

Pihentessük a húst 10 percet, szeleteljük fel, majd tálaljuk!